Изработка на Онлайн магазин

Изработка на Онлайн магазин

Онлайн магазините набират все по-голяма популярност и са един лесен начин за достигнете до повече потенциални клиенти.

Бих препоръчал като безплатен вариант за платформа за изработка на онлайн магазин Opencart. Тя е сравнително лека и лесно управляема, дори от не чак толкова опитни специалисти в областта на уеб услугите. Има достатъчно модули и компоненти които могат да направят един много добре функциониращ и стилен сайт, с всички нужни функционалности които произтичат от характера на предлаганите в онлайн магазина продукти.

За по големи онлайн магазини, в които се продават хиляди продукти и имат няколкостотин категории препоръчвам Magento. Отново безплатна платформа, която крие в себе си изключително много и гъвкави инструменти, позволяващи онлайн магазинът да предлага напълно улеснен и точен метод за намиране на подходящ продукт спрямо нуждите на потенциалния клиент. Недостатъкът му е, че голямата му функционалност прави платформата малко по тромава и трудна за контрол от по-неопитен администратор.

Предимства:

  • Онлайн магазинът работи денонощно без почивка
  • По-ниски разходи, поради липса на продавачи, помещения и други
  • Достигане до по-голям брой потенциални клиенти
  • Възможност за добро презентиране на всеки един продукт
  • По-лесен контрол на паричните и стокови потоци

Недостатъци:

  • За сега, като недостатък може да се определи, не достатъчното доверие на хората в онлайн магазините, породено от страха от измами и опасността от това стоката да не е това което очаква клиента
  • Недостатъците на онлайн магазините са най-вече "предразсъдъци"

Подходящ е за:

малки и големи фирми, търговци и всички, които имат за цел продажба на стока или услуга, независимо от вида и

Пример: www.avtochasti24.com